Vyhledávání       Obchodní podmínky       Nápověda
 
Antikvariát
ISIS
 
Kettner, Jan * Popper, Max, 1873-1965:
Hygienická a dietní kuchyně


Kettner: Hygienická a dietní kuchyně, 1927 Ústřední dělnické knihkupectví a nakladatelství (Ant. Svěcený), Praha 1927

Rozsah: 116, [3] s.    Formát: 18,7x12,5
Popis: Vázaná, bez přebalu, velmi dobrý stav. (95%)

Cena: 150 Kč

Nakladatelské údaje:



Anotace:
Účelem této knihy nemá býti léčba chorých; kniha tato nemá býti náhradou za lékaře. Není ani možno raditi knihou při všech nepravidelnostech, jež jmenujeme chorobami, ani není zdrávo, aby člověk sám byl vlastním lékařem podle nedokonalých návodů, jež může podati kniha. Co předkládáme čtenářům, jsou kuchařské rady o oněch potravinách, jež za normálního stavu i za stavů chorobných předpisuje lékař zdravým i chorým. Jest sice lékařovou povinností, aby dokonale znal úpravu pokrmů a aby tuto svoji znalost ve chvílích chorob vtělil v rady oněm, kteří nebo které mají pečovati o výživu chorých, oslabených, nebo i zdravých; ale praxe říká, že zpravidla rada lékařova obmezuje se na všeobecný předpis výživy a pokrmův, a úprava těchto jest záležitostí zkušené kuchařky. Tato kniha, sepsaná odborníkem, bývalým dlouholetým šéfem kuchyně sanatoria Lahmannova (Weisser Hirsch u Drážďan), má býti rádcem a pomocníkem. [Úvod]


Obsah:



 
  košík